Filtrele hotei sunt primul strat de protectie impotriva gestionarii grasimii dintr-o bucatarie de restaurant si pentru sistemul de ventilatie al evacuarii. Scopul lor este de a preveni eventualele flacari si vapori care ar putea in tubulatura hotei. Daca acesti vapori de grasime nu ar fi opriti, s-ar depune in tubul de ventilatie al hotei si pot devini un real pericol de foc. In unele bucatarii filtrele hotelor pot dura chiar si ani, iar in altele, pot fi schimbate si dupa 5-6 luni, in functie de volumul si tipul de gatire.
Inlocuirea filtrelor se efectueaza atunci cand filtrul hotei nu functioneaza la capacitate maxima, poate permite sa intre grasime sau scantei in sistemul de ventilatie, care poate cauza unui incendiu. Ar putea, de asemenea, sa cresca si temperatura in bucatarie, sa se afume si ulterior sa creasca si facturile la utilitati. Daca filtrul hotei prezinta urme de uzura, este deteriorat, infundat sau este incarcat excesiv de grasimi, acesta trebuie schimbat imediat.
Atunci cand cautati filtrul potrivit, rezistenta la coroziune ar trebui sa fie principala preocupare. Filtrele din materiale cum ar fi otelul inoxidabil sau otelul galvanizat va rezista la coroziune, dureaza mai mult si implicit o sa fie inlocuite mai rar.
Filtrele hotelor previn flacarile si resturile inflamabile
de a intra in tubul de evacuare si impiedica
vaporii de grasime produsi de echipamentele de gatit.
Intre temperatura crescuta, umiditate, grasime,
aburi si substante chimice de curatare - filtrele de hota
sunt bombardate constant care in timp duce la coroziune.
Un set de filtre bine intretinute ofera multe alte beneficii, inclusiv costuri de intretinere mai mici, mai putina solicitare asupra ventilatorului de evacuare, precum si o bucatarie mai curata, mai proaspata.